共用题干 How We Form First ImpressionWe all have first impression of someone we ...

作者: tihaiku 人气: - 评论: 0
问题 共用题干 How We Form First Impression
We all have first impression of someone we just met.______(46)Why do we form an opinion about someone without really knowing anything about him or her aside perhaps from a few remarks or readily observable traits? The answer is related to how your brain allows you to be aware of the world.Your brain is so sensitive in picking up facial traits,even very minor difference in how a person's eyes,ears,nose,or mouth are placed in relation to each other makes you see him or her as different.In fact,your brain continuously processes incoming sensory information-the sights and sounds of your world.These incoming"signals"are compared against a host of"memories"stored in the brain areas called the cortex(大脑皮层)system to determine what these new signals "mean".
If you see someone you know and like at school,your brain says"familiar and safe".______(47) Then your brain starts to match features of this stranger with other"known"memories.The height,weight, dress,ethnicity,gestures,and tone of voice are all matched up.The more unfamiliar the characteristics,the more your brain may say,"This is new.I don't like this person."______(48)Or your brain may perceive a new face but familiar clothes,ethnicity,gestures-like your other friends;so your brain says:"I like this person."______(49)
When we stereotype people:we use a less mature form of thinking(not unlike the immature thinking of a very young child)that makes simplistic and categorical impressions of others.Rather than learn about the depth and breadth of people-their history,interest, values,strengths,and true character-we categorize them as jocks,geeks,or freaks.
______(50)If we spend time with a person,hear about his or her life,hopes,dreams,and become aware of the person's character,we use a different,more mature style of thinking-and the most complex areas of our cortex,which allow us to be humane.
选项 ______(49) A:However,if we resist initial stereotypical impressions,we have a chance to be aware of what a person is truly like. B:But why? C:But these preliminary"impressions"can be dead wrong. D:If you see someone new,it says,"new-potentially threatening". E:The way we stereotype people is a less mature form of thinking,which is similar to the immature form of a very young child. F:Or else,"I'm intrigued."
答案 C
解析 空格后的问句是对空格前一句的提问,选项中只有B项与前后语境联系最为紧密。
空格前一句的大意是:如果你在学校看到你认识且喜欢的人,你的大脑会作出“熟悉且安全”的判断;空格后一句的大意是:紧接着你的大脑会开始将这个陌生人的特征与“已知”的记忆进行比较。由此可知,空格处讲的应该是你见到陌生人时的印象,所以选择D项。
空格前一句话的大意是:你对这些特征越不熟悉,大脑就越会告诫你:“这是个陌生人,我不喜欢”;空格后一句话讲的也是你见到陌生人的一种反应。由此可见空格处也是见到陌生人的一种反应,F项符合题意。
结合语境可知,第三段讲的主要是见到陌生人的第一印象,最后一句应是总括句,第四段又讲到第一印象的弊端,所以可以推测出空格处应得出结论,即第一印象或许会完全错误,所以选择C项。
根据最后一段第二句可知,如果我们摒弃第一印象,跟陌生人多多相处的话,会更加了解这个人,也会让我们变得更人性。由此可知,空格处应该与此相照应,说明抵制第一印象的好处,所以选择A项。

猜你喜欢

发表评论
更多 网友评论0 条评论)
暂无评论

Copyright © 2012-2014 记题库 Inc. 保留所有权利。 Powered by Jitiku.com

页面耗时0.0223秒, 内存占用328.45 KB, Cache:redis,访问数据库19次

鲁ICP备17016787号-12